lördag 15 januari 2011

Paprikagratinerad kycklingfilé


Vi hittade det här receptet i Hemmets Journal 2/2011; sååå gott!!!

Paprikagratinerad kycklingfilé (4 port)

4 kycklingfiléer salt, peppar

Paprikasås:

2 grillade inlagda paprikor, finns att köpa färdiggrillade på burk (Fontana heter märket)

  • 2 dl creme fraiche

1 msk hackad timjan (funkar utmärkt med torkad)

1 msk hackad persilja (eller en stor stjälk som åker ner i matberedaren tillsammans med de andra ingredienserna)

1 dl cashewnötter

85 gr prästost

Serveras med sallad och kokt ris/matvete
Ugn: 225 grader

Gör så här:
Torka av kycklinfiléerna, skär bort fettslamsorna och lägg dem i en ugnsäker form. Salta och peppra.

Gör paprikasåsen i en matberedare, ha kniven monterad: mixa paprikor, creme fraiche, timjan, persilja, cashewnötter och prästost (vi använde goudost o typ 150 gr- funkade alldeles utmärkt!). Salta o peppra såsen.

Bred ut paprikasåsen över kycklingen, häll över lite timjan och gratinera mitt i ugnen i 20-30 minuter. Servera med sallad (vi använde kokt broccoli) och ris eller matvete.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar