torsdag 2 december 2010

Jättegott middagtips!

Potatis och köttfärsgratäng
4 port

500 g nötfärs (gärna mer!)
500 g krossade tomater + lite extra vatten
1 paprika
några vitlöksklyftor
salt och peppar
grillkrydda, chilipulver
1 köttbuljongtärning

7-8 potatisar
1 stor lök
purjolök
5 dl matlagningsgrädde (4 % fett)
riven ost

Stek köttfärsen och krydda, häll i tomaterna och lite extra vatten. Lägg i buljongen och låt det puttra medan du gör i ordning potatisen.

Skala och skiva potatisen, purjolöken och löken. Lägg hälften av potatisen i en smord form och sen hälften av den skivade löken. Häll över hälften av grädden, salta och peppra. Lägg sen på all köttfärssås och sen resten av potatis och lök, krydda med salt och peppar. Häll över resten av grädden och på med den rivna osten. Laga i mitten av ugnen ca 50 min, 200 grader. Känn av med en sticka om potatisarna är mjuka, då är det klart!

1 kommentar: