lördag 14 maj 2011

Hot stuff

Hade inte egentligen tänkt köpa nåt meeen efter att jag köpt ett par söta vita sommarskor gled jag in på kicks o efter att ha glott på lite smink o nagellack så styrde jag stegen mot herrparfymerna... Gick någorlunda taktiskt tillväga o gick fr vänster till höger... Blicken föll bland annat på en röd flaska... Davidoff hette märket, doften Hot water. Ohh myy gooood...!! Jag som e känslig för dofter- for good and bad, tokföll för den o spontanköpte dem åt älsklingen!

Info om parfymen:
Hot Water - Eau de toilette (Edt) Spray

Hot Water från Davidoff lanserades 2009 och togs fram av parfymörerna Domitille Bertier och Olivier Polge. Efter den otroliga succén med Davidoffs ”Cool Water” släpper de nu Hot Water en eldig orientalisk och maskulin doft med noter av absinthe, röd basilika och heta noter av pimento och patchouli. En vild, fräsch, sensuell, kryddig och erotisk doft som förför sinnena.


Toppnot: Röd basilika, absinth, malört
Hjärtnot: Pimento, kryddor
Basnot: Trä- noter, benzoin



Eau de toilette har en doftkoncentration på ca 7-14%, som gör att den varar i regel ca 3-5 timmar beroende på hudtyp. Den har mer vatten och mindre essentiella oljor och rena doftämnen än en eau de parfum. Kommer oftast i sprayform. En doft är oftast uppbyggd som en pyramid, med toppnot, hjärtnot och basnot.

Toppnoten ger doften som man känner först. Den är oftast lätt med citrustoner, fruktighet eller friska blommor. Efter ca 20 minuter har den försvunnit och lämnat plats för hjärtnoten. Hjärtnoten känner man efter ungefär 15-20 minuter. Den är kärnan och personligheten i doften och innehåller oftast blommor eller fylligt doftande frukter.
Basnoten håller kvar doften på huden och bestämmer hur länge den sitter kvar. De vanligaste basnoterna är sandelträ, amber, mysk och vanilj.





Ikväll blir det biffstroganoff för första ggn hemlagat, ska bli sååå mums!!!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar