tisdag 3 april 2012

Recept

Hittade ett recept i näst senaste Hemmets Journal som modifierades lite... blev såååå gott så det är inte sant! Och iom det är så mycket grönsaker till och en fräsch tzatsiki så blir det inte tal om någon mat som man blir "tung" av som man liksom kan bli ibland. :)



Biff med bulgur, grönsaker och tzatsiki (4 port)

600 g köttfärs
en skvätt vatten
2-3 msk ajvar relish
1 näve hackad persilja
salt, peppar
smör till stekning

Tzatsiki:
2,5 dl turkisk youghurt
1-2 klyftor vitlök
flingsalt
svartpeppar
ca ½ st skalad, riven gurka

Bulgur: 
Koka enligt anvisning, med en grönsaksbuljongtärning och när det är klart, rör ner en näve hackad persilja.

Serveras med sallad, tomat, gurka, lök, går att byta ut bulgur mot pitabröd, då blir det enligt bilden nedan... 



Gör så här
1. Blanda färs, vatten, ajvar relish, persilja, salt och peppar. Forma 6 biffar och stek dem i en stekpanna med smör, 5 minuter per sida.
2. Tzatziki: Skölj och riv gurkan. Pressa ur vattnet. Blanda gurka, yoghurt och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar.
3. Värm pitabröden/koka bulgur, serveras med sallad, tomat, gurka, lök och biff. Toppa med tzatziki.                


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar