tisdag 7 augusti 2012

SEMESTER!!!!!!!

Egentligen kanske inte man kan kalla det för semester MEN jag gör det ändå! :D Har ju ledigt i 13 hela dagar nu innan man styr kosan mot universitetet igen, för år 2 i min socionomutbildning. Det kommande året kommer att innehålla det här:

"Termin 3 (höstterminen)

Social- och förvaltningsrätt, 15 hp, fortsättningskurs
Utredning, handläggning och dokumentation i socialt arbete, 7,5 hp, fortsättningskurs
Evidens, utvärdering och kunskapsproduktion i socialt arbete, 7,5 hp, fortsättningskurs

I termin tre studeras vidare kunskaper om juridik i socialt arbete med fokus på social- och förvaltningsrätt inom offentlig rätt. Ökad förståelse för rättstillämpningen erhålls genom färdighetsträning, bland annat i spelade rättsprocesser vid studier av hela handläggningsförfarandet. Vidare studeras metoder för utredning, handläggning och dokumentation i socialt arbete. Terminen avslutas med att metoder för evidens, utvärdering och kunskapsproduktion i socialt arbete introduceras. I kursen ingår planering och genomförande av ett mindre vetenskapligt arbete samt fältstudier inom sociala verksamheter.


Termin 4 (vårterminen)

Människors levnadsvillkor och det sociala verksamhetsfältet, 15 hp, fortsättningskurs
Organisering och ledning av socialt arbete, 7,5 hp, fortsättningskurs
Professionalitet och etik i socialt arbete 7,5 hp, fortsättningskurs

I utbildningens fjärde termin studeras kunskaper om människors olika levnadsvillkor och samhällskontext samt det sociala arbetets olika verksamhetsfält. Teorier och metoder som används i det sociala arbetets praktik och förändringsarbete studeras. I den andra kursen på terminen behandlas ledning av socialt arbete i såväl offentlig som privat sektor. Ekonomi i verksamhetsstyrning studeras. Färdighet för att utveckla och genomföra organisering och ledning på olika nivåer i samhället i samarbete med andra tränas. I terminens sista kurs studeras bland annat etiska dilemman och handlingsstrategier i praktiskt socialt arbete och betydelsen av personlig professionell utveckling."

Spännande va?! :D hihihi


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Idag fyller min fina lillebror Filip 17 år! HIPP, HIPP, HURRA!!!!!!! Grattis!!!!!
Jag var faktiskt med när han föddes och jag klippte även hans navelsträng vilket var en intressant upplevelse! :)





Nu spöregnar det här i Norrköping och det är såå jättemysigt... I morgon väntar firande av vårt bomullsbröllop, vilket jag ser fram emot! :))))


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar