söndag 16 december 2012

Hurtbullen anfaller!!

Idag har man vart mer produktiv än vanligt. Hoppade på tvättstugemonstret någon timma innan vår tid började för det var ledigt. 

Dagens första göromål bestod i att göra våfflor till oss, receptet återfinns som vanligt här nedanför. Har sen hunnit med att renbädda i sängen, baka över 30 grahamstekakor, baka drygt 20 saffranssnurror, hängt tvätt, lagat middag åt oss (stuvade makaroner, buljongkokta morötter och köttfärsbiffar med persilja och ajvar relish). Där emellan har vi ränt på stan t.ex. bibblan, ica, netto, konsum och burger king där vi hälsade på fina familjen som vi även följde till klippet. PUH! Nu säger min rygg ajabaja och jag ska joina min älskade make i soffan... 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Våfflor

100 gr smör
6-7 dl mjölk
3 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl, fullkorn
2 ägg
2 tsk bakpulver
salt

Smält smöret, ställ åt sidan att svalna. Visa ihop äggen plus mjölken samt hälften av mjölet, vispa till en slät smet. Tillsätt salt, det smälta smöret, resten av mjölet och bakpulver. Låt stå och svälla en stund innan våfflorna gräddas. Rör runt emellanåt så inte mjölet åker ner i botten. Innan första laggen gräddas, smörj våffeljärnet, gärna med det som är kvar i smälta-smöret-kastrullen, alternativt ta flytade margarin och pensla på med en brödpensel. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar