Gratinerad kassler med mozzarella och sparris
1400 g kassler
1 röd lök
1 gul lök
1 knippe sparris, ca 200-250 g
2 tomater
2 mozzarella, sammanlagt 250 g
salt och peppar
fullkornsris
broccoli
grönspepparsås (pulver)
- Sätt ugnen på 200˚C.
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Skiva kasslern tunt, ca 0,5- 1 cm tjocka skivor.
- Skala och skiva löken. Låt sparrisen rinna av (om det är burksparris) alt. om den är frusen, låt den tina, värm ev. på den i hett vatten.
- Skiva tomaterna och mozzarellan.
- Varva kassler med resten av ingredienserna i en ugnssäker form.
- Krydda med salt och peppar.
- Sätt formen mitt i ugnen och tillaga ca 25-30 minuter dvs när mozzarella smält och tomaterna ser mjuka ut, löken likaså.
- Koka upp broccoli och koka upp pulversåsen enligt förpackningen.
- Servera kasslern med riset, broccolin och grönpepparsåsen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar