onsdag 8 januari 2014

Recept

Jag tog och snickrade ihop ett recept som jag hittade i ICA tidningen. Jag ändrade litegrand i receptet och så men det vart superbra. 











Gratinerad kassler med mozzarella och sparris


1400 g kassler 
1 röd lök
1 gul lök
1 knippe sparris, ca 200-250 g
2 tomater
2 mozzarella, sammanlagt 250 g
salt och peppar

fullkornsris
broccoli
grönspepparsås (pulver)

  • Sätt ugnen på 200˚C.
  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Skiva kasslern tunt, ca 0,5- 1 cm tjocka skivor. 
  • Skala och skiva löken. Låt sparrisen rinna av (om det är burksparris) alt. om den är frusen, låt den tina, värm ev. på den i hett vatten. 
  • Skiva tomaterna och mozzarellan.
  • Varva kassler med resten av ingredienserna i en ugnssäker form.
  • Krydda med salt och peppar.
  • Sätt formen mitt i ugnen och tillaga ca 25-30 minuter dvs när mozzarella smält och tomaterna ser mjuka ut, löken likaså.
  • Koka upp broccoli och koka upp pulversåsen enligt förpackningen. 
  • Servera kasslern med riset, broccolin och grönpepparsåsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar