onsdag 4 juni 2014

Alla dessa nät-varningar

Bilden har jag lånat från  http://www.sannaheden.se/slakten.htm

Emellanåt dyker det upp varningar på Facebook om ditt eller datt, nu senast läste jag om att nån lägger ut förgiftat kött i Norrköping runt Himmelstalund och Åbackarna. Vi går ju där rätt ofta, typ varje kväll och första tanken är ju att dela denna hemska varning. Men sen börjar man ju fundera, stämmer det här?? Efter 3 år på universitetet så har man ju börjat fundera på det här med källkritik, dvs att man börjar fundera lite på vem som säger vad och varför sägs detta? Stämmer det verkligen...? 

Så jag tog och googlade lite på det här med förgiftat kött i Norrköping... Hittade det här: http://www.nt.se/nyheter/norrkoping/hundagare-skrams-av-forgiftat-kott-9432167.aspx Så varningar i all ära, det är samma med dessa kidnappade barn och försvunna kvinnor: de stämmer inte alltid. Kanske de inte ska hittas av en stalker till fd pojkvän eller förälder vars barn vistas på hemlig ort enligt LVU- för barnets säkerhet!

Så innan Du grips av delar-hysterin, tänk en gång extra innan du delar... Det kanske skadar mer än du förstår, trots all din goda vilja att dela!

Ps: bilden ovan visar hur min älskade tax Frasse såg ut men bilden föreställer en annan hund... Otroligt likt var det ialla fall. :D Frasse blev dryga 10 år och gick ur tiden 1994 men han glöms aldrig bort!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar