(ca 6 portioner)
1 dl ströbröd
1 msk potatismjöl
1 1/2 dl mjölk
800 g köttfärs (blandfärs för saftigare köttfärslimpa)
1 gul lök
1 ägg
2 klyftor vitlök
salt, peppar, paprikapulver
Fyllning:
5 soltorkade tomater i olja
1 dl basilikablad = ungefär en kruka
125 g mozzarellaost
6-10 skivor salami (beroende på storlek)
Gör så här
Blanda ströbröd, potatismjöl och mjölk i en skål och låt det svälla i 5 minuter. Blanda i färs, finhackad lök, finhackad vitlök, ägg, salt, peppar och paprikapulver. Platta ut färsen på en skärbräda till en platta som är 30x20 cm.
Fyllning: Lägg på hackade tomater, grovt rivna basilikablad och tärnad mozzarellaost. Rulla ihop till en limpa (kan vara lättare om man rullar försiktigt längs långsidan och använder en slev för att platta till det som ligger kvar på skärbrädan) och lägg i smord ugnsfast form. Lägg på salami så det täcker köttfärslimpan. Tillaga i ugnen i 45 minuter, 225 gr- lägg på aluminiumfolie om det behövs.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar