lördag 5 november 2011

Första hemtentan
Så har man haft sin första hemtenta o överlevt (får svaret på hur det gick om typ 3 v.) blev klar med den nästan ett dygn i förväg vilket gjorde att vi kunde åka till svärföräldrarna hyffsat tidigt igår eftersom svärmor hade fyllt år för några dagar sen. Höstförberedelserna var i full gång o älsklingsmaken sattes i arbete direkt med att sätta fast vinterglasen på altanen. :) Sen spelades det poängpoker vilket var sjukt kul.


Just nu håller jag på o bakar russinlimpor vilket innebär att jag har nu invigt mina limpformar. Hoppas det blir mumsiga bröd. Blir det succe så slänger jag ut receptet, om inte, ja... då glömmer man bort den här incidenten. Ungefär som när jag bakade med på gränsen till dåliga ägg, de gick ut samma dag men tyvärr verkar de ha vart dåliga för banankakan som de fick bli del av, blev aldrig klar. Efter nästan 50 minuter i ugnen var kakan fortfarande degig inuti. Sååå.. hela kakan åkte i soporna. Tråkigt. Jag som älskar banankaka... Men men. Får bli en annan gång. Har iaf blitt grymt sugen på att testa att göra mazarintårta, kanske göra en till julen?? I år ska jag ta mig tusan baka både pepparkakor o lussebullar.


I övrigt har jag inte så mycket annat o säga... Vädrets gudar e inte riktigt med oss iom det e himla ruggigt o grått ute, aka höst. Har suttit o kikat på en dokumentär om Skogskyrkogården i Sthlm, himla fin kyrkogård det där. Har vart där någon gång, ett ex hade nå släktingar som låg där. E glad att vår lokala icahandlare har tatt in pepsi max igen- tjoho! No more cola zero om jag kan hjälpat! Verkar förresten som att våra murgrönor i vardagsrummet inte går att rädda... :( De har blivit duschade i bakar o även med såpa o vattenblandningen till ingen nytta... Får nog köpa nya blommor... Måste även ta tag i vinterkappeköpet o även kika upp böcker till nästa kurs på uni. Var förresten o tog blodprover igår för att se hur det står till med min hypotyreos. Läkarn ringer i nästa vecka.


Aja, ha en fin alla helgons dag! Ska nog ta o tända nåt ljus sen o tänka på de som inte längre är med oss... Vill ni läsa mer om dagen idag så kika på http://sv.wikipedia.org/wiki/Alla_helgons_dag och http://www.nordiskamuseet.se/publication.asp?publicationid=790.Rolig o användbar temadagsalmanacka http://temadagar.se/kalender-2011/. Kladdkakans dag på måndag minsann...? Dax o baka igen? ;)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar