lördag 5 november 2011

Russinlimpor









2 st limpor






















5 dl fingervarmt vatten

50 gr jäst för söta degar

1 tsk salt

½ dl brunt farin eller 3/4 dl brödsirap
drygt 2 dl russin

7 dl vetemjöl

8 dl grovt rågmjöl




sirapsvatten till pensling: 1 del sirap + 2 delar vatten



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Smula jästen, häll på vattnet, rör runt tills jästen lösts upp. Tillsätt alla ingredienserna o rör runt tills degen känns bra. Låt jäsa 1 timme. Smörj 2 limpformar med olja. Knåda degen på bordet o forma 2 korvar o lägg i formarna, skär några kryss i vardera limpan. Låt jäsa 40 minuter till. Grädda i 175 gr i 40 min. Efter 25 min så penslas bröden med sirapsvattnet. När limporna tagits ur ugnen låt dem vila i sina formar under bakduk.

2 kommentarer:

  1. Hej, hittade dig på facebook häromdagen, vet inte om du sett mitt meddelande. Hoppas allt är bra med dig iaf! Kram Pia/Pyssan

    SvaraRadera
  2. Hallå Pia! Vad kul att höra från dig! :D Näe, jag har inte sett något meddelande, testa att skriva igen! Kram!

    SvaraRadera