torsdag 24 november 2011

Glad och tacksam

Jag är så glad, äntligen har jag hittat en jacka till vintern! Som jag letat, och inte letat! Tycker inte det e kul att gå i butik efter butik och dra bena efter mig och söka efter nån jacka som är precis som jag vill ha. Oftast är det nåt som felas med jackan i fråga. Helst hade jag ju velat ha en kappa som jag haft tidigare eller i alla fall en liknande, men de e så infernaliskt tunna så det funkar inte- då måste man ju ha en annan tröja under. Och det går ju inte! Men nu har jag hittat en, som inte har en massa gåsdun, päls och gud vet allt annat ifrån djur. Nästan en meter lång är den också så den täcker rumpestumpen  också! Och kurvor fick man också! ;) Happy, happy! "Lång parkasjacka med lätt glansig finish. Stora lockfickor fram och två mindre fack med dragkedja upptill. Dragsko nertill och i midjan på insidan. Ribbstickad mudd vid ärmslut och luva med dragsko. Längd 98 cm i stl XL. Material: 100% Polyamid"

Är väldans glad för en annan sak också... JAG HAR KLARAT FÖRSTA KURSEN på 15 poäng! Fick besked här om dagen att jag klarat tentan! Tjohoooo! :D Så nu kan jag lägga "Socialt arbete som profession och vetenskap" bakom mig och slipper göra om något eller komplettera. SKÖNT! Det var en omfattande och stor kurs med väldigt mycket kurslitteratur. Nu läser jag en lite mindre kurs på 7,5 poäng som heter "Socialpolitik och välfärdssamhälle". Knasigt nog så tycker jag det är jätteintressant, det handlar om Sverige och hur vårt land utvecklats, vad som gjort landet så framgångsrikt, jämfört med många andra länder samt EU osv. Mycket att läsa som vanligt men även mycket som är jättespännande och kul! Tänkte jag skulle läsa klart kursens segaste bok nu på morgonen, Båten i parken som är alldeles för svårläst med sina otaliga begrepp, namn, filosofiska och psykologiska fundeluringar m.m. Ska bara bli klar med den så jag kan hoppa på nästa bok. Har ju en salstenta om 2,5 vecka och då ska jag ha läst ALLT! För jag SKA klara den tentan, så är det bara! Skulle vara nice att kunna gå igenom hela utbildningen utan en enda omtenta, skönt att slippa läsa två kurser samtidigt; den ordinarie och den som man inte klarade...


Har även tagit fram julljusstakarna (lustigt ord) men alla lamporna hade pajjat så jag får köpa nya lampor idag tänkte jag. Så det blir att plugga massor, kika lite på Sims 3 där jag inte spelar nåt, jag tycker det är kul att bygga husen och inreda dem (varför finns det inget sådant skojsigt spel, där man får bygga och inreda?!) och sedan blir det träna, kolla resterande juleljusarsenal, handla baka lite inför älsklingens fikastunder om dryga veckan.  


Har även hunnit ha jättetrevliga besök, i förrgår träffade jag Pia, en tjej som jag haft kontakt med från och till i typ 10-11 år men aldrig träffat då hon bott i Malmö och jag i Stockholm! Men nu visade det sig att hon bor i Linköping och pluggar här i stan, bara några hundra meter från där vi bor! Så kaffe och hemlagade kanelbullar vart det. Och igår snubblade jag på sommarjobbskompisen Annie på ICA och hon hakade på hem, kaffe och kanelbulle vart det även denna gång. Nu är jag lite less på kanelbullar, för stunden i alla fall! Haha! Tur man hade tänkt baka saffransvaniljbullar idag. Till helgen tänkte jag baka både pepparkakor och lussebullar. Var runt på stan igår i jakt på pepparkaksformar, hittade ett gäng på klippet och på lagerhaus, så nu smäller det! Har inte bakat pepparkakor sen jag var liten! (ja, jag har vart liten en gång i tiden!).


Nej, nu är det dags att hoppa i säng och läsa och utnyttja dagen till max! För det måste man som student- vända och vrida på dygnets timmar!









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar