onsdag 31 oktober 2012

Mera recept...

Norpade receptet från tasteline.se och modifierade det i sedvanlig ordning... 









Kassler i ugn med svampsås- 8-10 port

Drygt 1 kg kassler
2/3 purjolök
400 gr färska champinjoner
1 gul lök

1 pkt pulversås (3 påsar), Karl Johan svamp
1 pkt kelda 4 % matlagningsgrädde
1 påse (150 gr) riven mager ost

salt, peppar, soja till såsen för att göra den lite brunare

Serveras med ris & sallad

Gör så här: 
Skär kasslern i skivor, lägg ut dem i en ugnsform med lite flytande smör i botten. Skiva både purjolök och champinjoner tunt och sprid ut över kasslern. Häll över matlagningsgrädden. Koka karl johan-såsen enligt anvisningar på paketet. Strö salt och peppar över alltihop. Häll sist över osten. Sätt in i ugnen på 175-200° i ca 25 min. Under tiden kokas kokas ris och sallad görs i ordning. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar