Norpade receptet från tasteline.se och modifierade det i sedvanlig ordning...
Kassler i ugn med svampsås- 8-10 port
Drygt 1 kg kassler
2/3 purjolök
400 gr färska champinjoner
1 gul lök
1 pkt pulversås (3 påsar), Karl Johan svamp
1 pkt kelda 4 % matlagningsgrädde
1 påse (150 gr) riven mager ost
salt, peppar, soja till såsen för att göra den lite brunare
Serveras med ris & sallad
Gör så här:
Skär kasslern i skivor, lägg ut dem i en ugnsform med lite flytande smör i botten. Skiva både purjolök och champinjoner tunt och sprid ut över kasslern. Häll över matlagningsgrädden. Koka karl johan-såsen enligt anvisningar på paketet. Strö salt och peppar över alltihop. Häll sist över osten. Sätt in i ugnen på 175-200° i ca 25 min. Under tiden kokas kokas ris och sallad görs i ordning.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar