måndag 1 juli 2013

Lerfestivalen Bråvalla

 Så var Bråvallafestivalen över- thank god!!! Det har vart 3 hektiska dagar; torsdag och fredag jobbade jag och på kvällarna var jag på festivalen. 51 590 plåtsar sålda. Vädrets makter var inte på festivalens sida för det var mestadels regn och regn plus en stor äng = LERA! Och sen skötte sig Skorpio som var arrangör, skitdåligt, bostavligt talat. De hade på tok för få toalettmöjligheter, toapappret tog slut redan dag 1, de hade på tok för få matställen, vattenstation fanns det bara en av... uhm, soporna svämmade över och städningen var noll prioriterad. Trafikkaoset som kom från Kommunals strejk kan inte lastas på Skorpio men det sög att vi var tvungna att betala för att åka till festivalen- vilket som skulle ingå i priset. 60:-/enkelresa. Kul. Nåja, massa artister fick man lyssna på och träffade många sköna, generösa människor. 

Bästa 3 akterna var:

1) Eva Dahlgren
Saknade dock att få höra låten: Du

2) Rammstein
Vilken pyroteknisk sensation- de inledde med fyrverkerier! Tyvärr blev publiken som galna och vi gick efter bara några låtar, 5-6 kanske?

3) Syster Sol
Som även får stå för Bråvallas positivaste överraskning! Snacka om att man blev glad i själen av hennes musik!! (finns en video längst ner).

Thåström däremot var en ren besvikelse, hans låtar var intressanta men inget för mig. Saknade även att få höra Karenina. Nej, istället så visade han röven, ja inte utan byxor men han vände ryggen mot publiken i ett och böjde sig fram så man såg bara hans rumpa. Nej, det var ingte bra, kan ha i och för sig att göra med att det var sista dagen, jag hade ont i ryyggen, det spöregnade och jag frös som en nakenhund i sibirien. 

Tre sämsta akterna var:

1) Volbeat
Astråkigt- alla låtar lät ta mig tusan likadant

2) Nån gangstarapgrupp från Amerikat, som envisades med att skrika fula ord, nej jag minns inte ens vad de hette. 

3) Takida
Det såg ut som att sångaren behövde gå på toa hela tiden. Vi gick rätt fort...En annan riktigt kul överraskning var dock australiensiska Airbourne, som rockade loss rejält! :D

Festivalens "fan- oxå" var att jag missade Eldkvarn men men, jag var tvungen att jobba... 

Lite bilder från festivalen... 
2 kommentarer:

 1. Låter ändå väldigt väldigt mysigt och roligt trots vädret och ryggont!
  Du, kan du inte göra ett inlägg med tips på bra träningsmusik? ;)
  Kram kram, Hanna

  SvaraRadera
 2. Ja det var skojsilojsigt, nästa gång ska jag nog prioritera antingen jobb eller festival- kombinationen var ingen höjdare..

  Mjoo, det skulle jag nog kunna fixa, har dock inte tränat en sekund sedan man började jobba- jag är helt slut när man kommer hem- galet trött! Men jag måste ta tag i det asap!

  Kramisar i massor!

  SvaraRadera