Här kommer i alla fall receptet:
Kycklingsoppa med ingefära (många portioner)
2 pkt kycklingbröstfilé, färsk á 800 gr
2 st lök, gul
1 kg morot
2 l vatten
2 st 2,5 dl matlagningsgrädde
3 st grönsaksbuljongtärning(ar)
4-5 msk ingefära, riven på grova sidan av rivjärnet
4 tsk soya
salt och peppar
grahamstekakor, grahamsbröd eller liknande
Tillagning:
1.Skär kycklingen i mindre bitar, typ 2,5 cm x 2,5 cm. Skala och hacka löken. Skala och skär morötterna i små stavar typ 2 cm x 0,5 cm
2.Fräs kyckling och lök tillsammans med lite smör i en gryta. Häll på vatten, matlagningsgrädden och buljongtärningar samt morötter.
3.Skär bort skalet på ingefäran och riv den mot den grova sidan på rivjärnet.
4.Smaksätt med den rivna ingefära, soja, salt och peppar. Låt soppan koka ca 30 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar