onsdag 1 april 2015

April inleds

Idag inleds april månad och det luras friskt i kojor och stugor. Själv är jag inte mycket för det där, tycker inte om att vare sig bli lurad eller att luras. 

Jag kikade in på facebook där de tydligen har en funktion där man kan gå in och se vad man skrev idag för x antal tid sedan. Jag upptäckte att jag just idag för 4 år sedan skulle åka till Stockholm för att sälja min lägenhet och snart skulle jag göra högskoleprovet. Jag kan bara säga att det hänt väldigt mycket under dessa fyra år som gått... Numer är man ju gift med den finaste och bäste (vi firar i dagarna 5 år tillsammans!), jag har numer en socionomexamen och fast arbete samt annat. Så nu har man inte så mycket tid över att sitta här och blogga... :D

Sitter och funderar på vad man ska hitta på till påskmeny, jag har funderingar på detta:

Förrätt:
Gruyergratinerad sparris med pinjenötter
http://www.tasteline.com/Recept/Gruyergratinerad_sparris_med_pinjenotter

alt.

Sparris royal
http://www.dn.se/mat-dryck/recept/sparris-royal/

Huvudrätt:
Vitlöks- och rosmarinspäckad lammstek med klyftpotatis och sparris
http://www.tasteline.com/Recept/Vitloks-_och_rosmarinspackad_lammstek

alt.

helstekt kyckling i ugn med citron, honung o mynta inuti med klyftpotatis och sparris
(utgår från: http://www.tasteline.com/Recept/Hel_kyckling_i_ugn_med_ugnsbakade_tillbehor_samt_honungs-_och_fetaostsas)

Efterrätt:
Passionsfruktspannacotta

http://www.hemmetsjournal.se/mat/Passionsfruktspannacotta/recept-6902

Nej, nu har jag inte tid att sitta här längre, har grejer att göra!

söndag 15 februari 2015

Recept

Ikväll lagade jag italiensk köttfärslimpa, inspirerad av Hemmets Journal. Till detta vart det potatismos och grönpepparsås. 


(ca 6 portioner)

1 dl ströbröd
1 msk potatismjöl
1 1/2 dl mjölk
800 g köttfärs (blandfärs för saftigare köttfärslimpa)
1 gul lök
1 ägg
2 klyftor vitlök
salt, peppar, paprikapulver

Fyllning:
5 soltorkade tomater i olja
1 dl basilikablad = ungefär en kruka 
125 g mozzarellaost

6-10 skivor salami (beroende på storlek)

Gör så här
Blanda ströbröd, potatismjöl och mjölk i en skål och låt det svälla i 5 minuter. Blanda i färs, finhackad lök, finhackad vitlök, ägg, salt, peppar och paprikapulver. Platta ut färsen på en skärbräda till en platta som är 30x20 cm.

Fyllning: Lägg på hackade tomater, grovt rivna basilikablad och tärnad mozzarellaost. Rulla ihop till en limpa (kan vara lättare om man rullar försiktigt längs långsidan och använder en slev för att platta till det som ligger kvar på skärbrädan) och lägg i smord ugnsfast form. Lägg på salami så det täcker köttfärslimpan. Tillaga i ugnen i 45 minuter, 225 gr- lägg på aluminiumfolie om det behövs.

onsdag 31 december 2014

Gott Slut och Gott Nytt År!!!!!

Så var vi här, på årets sista dag. Det har varit ett extremt händelserikt år som avslutas helt fantastiskt med världens bästa jul och tillsammans med världens finaste familj! Vi är lite snörvliga just nu vilket gör att vi inte kan följa vår nyårstradition, att fira det med våra goa fadderbarn med de raraste och finaste föräldrarna. 

Summering av det gamla 2014: Gamla vänner har gått bort och nya har tillkommit, skolan närmar sig slutet och fast jobb har jag fått och vi är inne på det femte året tillsammans jag och älsklingen... Nu ser vi fram emot ett spännande och innehållsrikt 2015 och jag LOVAR att vi kommer att åka upp till världens underbaraste mamma, det var på tok för länge sedan vi sågs! Jag hoppas även på att få möjlighet att läsa mer, böcker som man VILL läsa och inte måste, jag vill fortsätta sticka och rentav prova på virkning, kanske lära mig måla akvarell... Jag hoppas också att våra nära och kära, vilket inkluderar våra 3 pälsklingar, får fortsätta att behålla hälsan och må bra. 

Så, avslutningsvis vill jag passa på att önska alla snälla och dumma, okända som gamla vänner; 
Ett Gott Slut och 
Ett Gott Nytt År 2015!




torsdag 20 november 2014

Avslutet närmar sig...

Idag fick jag veta att vår uppsats går i tryck, vi får 2 exemplar vardera från universitetet. Ett ska jag behålla och det andra ska jag skicka till mamma tänkte jag. :D Nu är det inte många föreläsningar kvar, har en hemtenta i 15 poängs kursen som ska in i början/mitten av december och några seminarieuppgifter och i den andra kursen på 7,5 p är det lite kvar att göra, bland annat en hemtenta som man kan skriva antingen ensam eller tillsammans med en annan. Thats it. Sedan väntar examensceremonin och så är man klar! 

Jag har varit ledig i några dagar från skolan, egentligen boooorde man ha läst massa men inte orkade jag det inte! Idag har jag i alla fall gjort lite nytta och bakat bröd. Tog faktiskt en bit till middag eftersom jag inte iddes laga någon middag då älsklingen ska käka ute när de ska tacka av en trotjänare som slutar. Sååå, att laga mat för en det är inte så lattjo så det fick bli bröd. Det funkar det med, det var ju gott bröd! 



Nu hade jag tänkt ta och se en film jag inte sett på jättelänge, Dark Crystal.Vi har haft den jättelänge på köp-dvd, dock utan svensk text. Jag köpte den på Scifi-bokhandeln i Stockholm när jag bodde där uppe och de har massa direktimporterade filmer vilka ibland saknar svensk text. Jag ska bara försöka locka med mig lilla Nova som vilar i mitt knä nu, hon kan bli lite småsur när man reser sig upp men hon kommer snart tillbaka ;D

Här finns en länk till filmen för de som inte har den på köp-dvd:




fredag 14 november 2014

När man är så där riktigt...

...glad i själen och hela vägen ut, då sitter man leendes och lyssnar på låtar som den här och bara njuter av det underbara Livet...








Strax dags att slurpa i sig kaffet och bege sig ut på shopping, ska ju ha fredagsmys ikväll för i morgon kommer våran underbara kompis Tuomas från Stockholm och sover över. Killarna ska spela Warhammer på lördagen och ja, vad ska jag hitta på dårå...? :D



Hade världens bästa I på besök igår och fick då hemlevererat en underbar tavla som hon målat åt mig! Katter för fred heter den! Den ska ramas in och upp på vägg, i något lämpligt rum...


Och så en sida braig låt som visar mitt underbara sinnestillstånd just nu!




torsdag 13 november 2014

The good life

Just nu är livet väldans bra! :D C-uppsatsen är godkänd, jag går sista kursen på den här utbildningen, har ett fast heltidsjobb som väntar direkt när jag tar examen OCH, nu närmast, så är jag heeeelt ledig fram till måndag! Så nu kan jag vara social, igen! Idag har jag en jobbarkompis som kommer över och i nästa vecka ska jag träffa en annan kompis som jag lärt känna via älsklingen då det är hans jobbarkompis L och hennes underbara lilla tös E som kommer hit. 

Börjar se fram emot julen också, det blir femte julen jag får fira med min själsfrände och livs kärlek. Får snart börja baka till det, tjoho! Tack och lov lyser snön fortfarande med sin frånvaro- det lilla som kom på en dag för någon vecka sedan (ok då, det kom en hel del då!) smälte undan samma dag. Det kan få vara vitt kring jul men inte innan dess, tack!

Måste bara säga att jag verkligen älskar vår nya servis "Arv" från Ikea!


Avslutningsvis, kika på klippet nedan och bli varm i själen!


tisdag 21 oktober 2014

Bakning

Jag tog och bakade lite igår som maken fick ta med sig till jobbet. Denna gång vart det ananaskaka i långpanna. Jag utgick från två recept och modifierade det som vanligt. 

Ananaskaka i långpanna
Makalöst saftiga och mjuka rutor med goda ananasbitar i.
1 burk krossad ananas (jag använde ICAs 425 gr inkl. ananasspad)
4 ägg
3 dl strösocker
1 msk bakpulver
2 tsk, rågade, vaniljsocker
100 g smör, smält
1 dl standardmjölk
1 dl ananasspad
7 dl vetemjöl
Glasyr
3-4 dl florsocker
0,5 dl ananasspad
riven kokos
GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smält smöret. Låt svalna.
3. Krama ur ananaskrosset lite lätt så vätskan rinner av. Häll över 0,5 dl ananasspad till florsockerglasyren i en skål/ett stort glas och 1 dl ananasspad som ska i smeten, i ett annat glas.
4. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker, smör, mjölk, ananasspadet och vetemjöl. Vispa ihop allt till en slät smet.
5. Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper, ca 30 x 40 cm. Fördela ut ananaskrosset jämnt över smeten.
6. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 25 min. Kolla efter en 15-20 min, är kakan för mörk, täck över med aluminiumfolie. Kolla med en sticka att kakan är klar innan den tas ut. Låt kakan svalna i formen.
7. Gör glasyren i en skål eller stort glas. Häll först i ananasspadet och häll sedan i florsocker pö om pö och rör runt tills du fått lagom tjocklek (glasyren ska vara rätt så trögflytande). Ta en matsked och häll över kakan i viftande rörelser. När du är klar med applicerandet av glasyren, häll på riven kokos innan glasyren stelnar.

Receptet är ursprungligen från http://tidningenhembakat.se/ men är modifierat.